dinsdag 30 september 2008

Il Dolce e lÿamaro

Vandaag ging ik eten bij mijn goede vriendin van Estland van mijn studie, Johanna Wunder. Zij woont in het luxe gedeelte van Stockholm in Södermalm. Het gerecht dat wij samen hadden gemaakt was een van mijn betere maaltijden hier in Stockholm! Puur omdat ik dit gerecht wil gaan namaken in Nederland zal ik het recept even opschrijven, want dat geïmproviseer van mij ben ik morgen weer vergeten.
Nadat wij dit heerlijke gerecht hadden genuttigd, gingen wij onderweg naar Storplan Cinema. Daar vond namelijk een Italiaanse filmfestival plaats en wij hadden kaartjes gekocht voor de film ''Il Dolce e lÿamaro'' (life is sweet and bitter). Het was een hele mooie arthouse film over de maffia en ik was al lang blij dat de ondertiteling in het Engels was en niet in het Zweeds! A.s. vrijdag heb ik mijn midterm examen en morgen ben ik gelukkig studievrij.

Recept: Een beetje van mij en een beetje van Estonia.
Je gooit twee teentjes knoflook en twee uitjes in de pan en laat het lekker fruiten in de olijfolie. Daarna gooi je wat rijst met een plons witte kookwijn bij en in een andere pan maak je bouillon met water. Als de witte kookwijn is geabsorbeerd door het rijst voeg je beetje bij beetje de bouillon toe in de pan. Als alles naar smaak is geabsorbeerd voeg je uiteindelijk peper, zout, boter en geraspte kaas toe. In een andere pan braad je gehakt met tomaten en verse spinazie.

Geen opmerkingen: